Bungalow-huren

Cultuur en land

Engeland is een stuk groter dan Nederland. Engeland telt namelijk ongeveer 56 miljoen inwoners. Sinds korte tijd hoort Engeland niet meer bij de Europese Unie. Binnen de Europese Unie kunnen vakantiegangers reizen met een ID-kaart. Ondanks dat Engeland de Europese Unie heeft verlaten kan er nog tot zeker eind 2020 gereisd worden met een ID-kaart in plaats van een paspoort. Vanaf 2021 is het hoogstwaarschijnlijk de bedoeling dat je Engeland als buitenlander alleen nog inkomt met een paspoort. 

Engeland heeft altijd de Pond gehouden. Dit is anders dan in de meeste Europese landen, waar iedereen de Euro gebruikt. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden. Het is niet de bedoeling dat je in dadelijk in een winkel niet kunt betalen, omdat je alleen maar euro’s bij hebt.

Steden in Engeland 

Er zijn genoeg Engelse steden waar je tijd kwijt bent om ze te ontdekken, toch focussen we ons hier maar op 2 steden. Londen is de hoofdstad van Engeland en mag dus zeker niet ontbreken. Daarnaast  zal het ook over Liverpool gaan. Deze 2 steden liggen niet bepaald dicht bij elkaar in de buurt. Mocht je deze steden allebei willen bezoeken tijdens één vakantie, dan is het dus handig om vooraf te plannen hoe je van de ene naar de andere plek gaat.

Na het bezoeken van deze steden krijg je een goed beeld van het leven in Engeland en zul je erachter komen dat Engeland veel verschillen kent met Nederland.