Bungalow-huren
Een dag in Utrecht

In Utrecht is veel te beleven. Zo zijn er verschillende musea. Het populairste museum is het spoorwegmuseum. Het is helemaal niet gek dat deze in Utrecht ligt, omdat Utrecht het grootste station van Nederland heeft. Tijdens een dag in het spoorwegmuseum kom je meer te weten over hoe de uitvinding van de trein de wereld heeft veranderd. Als je van musea houdt dan ben je in Utrecht aan het juiste adres. Er zijn meer musea te vinden in Utrecht. Je kan zelf uitzoeken wat je aanspreekt en hier een dag mee vol maken.

Het is leuk om een fiets te huren in Utrecht. Met een fiets zie je meer van de stad dan met het openbaar vervoer en het is ook nog eens gezond. Er zijn meerdere bedrijven die voor relatief weinig geld een fiets aanbieden.

De Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland en deze is ook te bezoeken. Je kunt tot helemaal in de top van de 112 meter hoge toren komen. Hiervoor moet je wel even sportief zijn, want de Domtoren telt maar liefst 400 traptreden. Eenmaal boven aangekomen word je wel beloond met een mooi uitzicht.

Net als in elke grote stad van Nederland is er in Utrecht ook genoeg ruimte om te winkelen. Er zijn meerder grote winkelketens te vinden, zoals Hollister. Deze zijn niet overal te vinden in Nederland. Dit is maar een voorbeeld. Zo zijn er talloze leuke winkels om te bezoeken. Van schoenenwinkels tot kleine bakkers waar je een lekker broodje kunt halen.

Een andere leuke activiteit in Utrecht is het bevaren van de Oudegracht met een kano. Zo ben je niet alleen sportief bezig, maar zie je Utrecht ook vanuit het water. Ondertussen kan je even stoppen voor een drankje te doen aan een van de vele terrassen die langs de grachten liggen.

Terug naar Stedenreis Nederland
Luxe-camperen